Tandregulering voksne

Tandregulering kan foretages hele livet igennem, og det er aldrig for sent at investere i sit smil. Vi ser derfor også en stigning i antal voksne, som får foretaget tandretning. Årsagerne hertil kan være mange. Du har måske et kosmetisk behov for korrektion af tandstillingsfejl, er plaget af slid og påbidning af tandkødet eller har et funktionsmæssigt problem med eksempelvis kæbeled og tyggemuskler. Du kan også være belastet af afvigende kæbevækst eller have brug for opretning af tænder og pladsskafning før behandling af implantater, kroner eller broer. Uanset hvad årsagen er, er vi her for at hjælpe dig, så du kan få smilet tilbage.

Gode behandlingsmuligheder med usynlige tandbøjler
Ved tandregulering af voksne anvender vi fastsiddende bøjler, som nogle voksne kan have svært ved at vænne sig til. Med i dag er der heldigvis mange forskellige bøjletyper og muligheder for usynlige bøjler. Vi tilbyder følgende:

  • En af mulighederne er en bøjle, som bliver placeret bag på tænderne, så bøjlen ikke kan ses. Denne tandbøjle bliver oftest tilpasset helt individuelt, da tandretning med bøjle på bagsiden af tænderne kræver mere præcision.
  • En anden næsten usynlig mulighed er aligners, som er en række tynde, gennemsigtige skinner, der nænsomt skubber tænderne nærmere det færdige resultat. Til hjælp med reguleringen er det nødvendigt at påsætte små tandfarvede plastknapper på enkelte tænder. Plastknapperne fjerner vi igen ved behandlingens afslutning. Skinnerne er aftagelige, hvilket kan være en fordel, hvis du eksempelvis har en aktiv livsstil. Aligners er en nem og hurtig måde at få lige tænder på – det er dog ikke alle tandstillingsfejl, som kan rettes med denne bøjle.
  • En tredje mulighed er brackets, som bliver placeret på forsiden af tænderne. De findes i dag i en tandfarvet udgave, som gør bøjlen væsentlig mindre synlig. Brackets er en hurtig og meget præcis løsning, som både kan påsættes over- og underkæbens tænder.

Tandretning i en voksen alder
Der er stort set ingen forskel på tandregulering hos børn og voksne. I nogle tilfælde kan det tage længere tid hos voksne, da det er en fordel at få rettet sine tænder så tidligt som muligt. Normalt tager behandlingen omkring halvandet år for både børn og voksne, men ved mindre problemer går behandlingen langt hurtigere.

Det er aldrig for sent at få rettet sine tænder, og vi anbefaler derfor, at du hører nærmere om vores behandlingsmuligheder, hvis du har problemer med eksempelvis dine kæbeled, tyggemuskler, tandkødet eller lignende. Vi hjælper dig med at finde frem til den bedste behandlingsmulighed for dig, så du hurtigt kan slippe af med dine problemer og få et flot smil.

Priser for regulering af tænder
Prisen for tandregulering afhænger af behandlingens omfang, og hvilken type tandbøjle du har brug for. Derfor starter behandlingen altid med en konsultation hos din lokale specialtandlæge. Ved konsultationen får du oplyst, hvilke muligheder der er for dine tænder, omfanget af behandlingen, og til sidst får du et prisoverslag.

For information vedrørende muligheder for tilskud til tandregulering, se tilskud til tandregulering. Har du spørgsmål til undersøgelse, behandling eller tilskud, er du altid velkommen til at kontakte din lokale specialtandlæge i tandregulering. Du finder kontaktoplysninger nedenfor.