Tandregulering Børn

Tandregulering hos børn bør foretages så tidligt som muligt. Jo yngre dit barn er, desto bedre kan vi forhindre udvikling af større tandstillingsproblemer, forebygge skader og udnytte børnenes vækst. Ved at drage nytte af væksten kan vi opnå et bedre resultat på kortere tid, og dit barn kan derved hurtigere komme af med bøjlen og få smilet tilbage.

Skånsom og sikker regulering af tænder
Tandregulering er en meget skånsom og sikker metode til at gøre skæve tænder lige ved hjælp af en tandbøjle. Vi ved, at det ikke altid er sjovt at skulle have bøjle på, og vi tilbyder derfor forskellige bøjletyper og muligheder for usynlige bøjler.

  • En af mulighederne er en bøjle, som bliver placeret på bagsiden af tænderne, så bøjlen ikke er synlig. Denne tandbøjle bliver oftest fremstillet helt individuelt, da tandregulering ved hjælp af bøjle bag på tænderne kræver mere præcision.
  • En anden næsten usynlig mulighed er aligners, som er en række af tynde, gennemsigtige skinner, der nænsomt skubber tænderne nærmere det færdige resultat. Skinnerne er aftagelige, hvilket gør det muligt for dit barn at tage bøjlen af ved sportslige aktiviteter, hvor bøjlen kan være i vejen. Vi anbefaler dog, at skinnerne bliver brugt det meste af døgnet for at opnå et forudsigeligt og godt resultat. Ved tandregulering med aligners er det nødvendigt at påsætte små tandfarvede plastknapper på enkelte tænder. Plastknapperne fjerner vi igen ved behandlingens afslutning. Aligners er en nem og hurtig måde at få lige tænder på – det er dog ikke alle tandstillingsfejl, som vi kan rette med denne bøjletype.
  • En tredje mulighed er brackets, som bliver placeret på forsiden af tænderne. I dag bruger vi brackets i en tandfarvet udgave, hvilket gør bøjlen væsentlig mindre synlig. Brackets er en hurtig og meget præcis løsning, som både kan påsættes på over- og underkæbens tænder.

Har dit barn tandstillingsfejl, som er omfattet af Sundhedsstyrelsens lovgivning, tilbydes der behandling via kommunerne. For de 16-17-årige er der frit valg mellem kommunal eller privat klinik, såfremt behandlingen ikke er påbegyndt. Har dit barn derimod tandstillingsfejl, der ikke tilbydes behandling for gennem den kommunale tandpleje, korrigerer vi tandstillingsproblemet mod egenbetaling.

Behandling af børn i trygge rammer
Hvis der ikke bliver taget hånd om dit barns tandstillingsfejl, kan barnet få problemer senere i livet. Derfor gør vi meget ud af at lave grundige forundersøgelser og tilbyde individuelle behandlinger, hvor både du og dit barn bliver informeret og vejledt grundigt hele vejen igennem behandlingen.

Ved vores behandlinger af børn har vi fokus på at gøre det så behageligt som muligt ved at tilbyde bøjler, der hverken generer eller er specielt synlige. Alle behandlingsmulighederne giver hurtigt et flot resultat og sikrer stabiliteten af sammenbiddet på lang sigt.

For information om mulighederne for at få tilskud til tandregulering hos børn, se tilskud til tandregulering. Har du spørgsmål til behandlingerne eller mulighederne for tilskud, er du meget velkommen til at kontakte din lokale specialtandlæge, som du finder nedenfor.